top of page

Giver det mening at gå i parterapi, når man er et ungt par?

Opdateret: 5. jun.Ja, helt bestemt!

Jeg oplever ofte, at der kommer unge par i min praksis, som ønsker at gå i parterapi.

Det er helt unge par, og nogle er allerede meget etablerede i deres parforhold, og har allerede i en ung alder været sammen i flere år. Andre igen er mere nye i forholdet.

Der kommer par med helt små børn og nogle uden.

Fælles for dem er en stor vilje til at passe på forholdet, og et ønske om at blive sammen igennem livet.

Det rører mig dybt. Det er både imponerende, modigt og ansvarligt at tage sig af de vanskeligheder, der uvægerligt dukker op i alle parforhold.

Jeg har skrevet lidt om de emner, vi typisk taler om, når jeg har unge par i parterapi.  • Fokus på følelser: Hjælper jer med at identificere og forstå de underliggende følelser og mønstre, der kan påvirke jeres forhold. Det er især nyttigt for jer, der måske endnu ikke har helt har lært de nødvendige færdigheder til at håndtere komplekse følelsesmæssige situationer.


  • Kommunikation: Fokus på at forbedre kommunikationen mellem jer. Alle par kan have gavn af at lære god og kærlig kommunikation, der kan hjælpe jer med at udtrykke jeres behov og ønsker på en konstruktiv måde. Parterapi kan hjælpe jer med at forstå og håndtere konflikter på en sund måde. Det kan hjælpsomt, sammen med en parterapeut, at identificere mønstrene i jeres konflikter og finde løsninger, der respekterer begge parters behov.


  • Intimitet og nærhed: Hvordan kan I genopdage og forstærke følelsen af intimitet og nærhed i forholdet. Unden følelsesmæssig nærhed bliver vi ensomme. Det er ikke antallet af mennesker i din omgangskreds, der afgør, om du føler dig ensom. Det handler om intimiteten i dine relationer.


  • Skabe trygge forbindelser:  Fokuserer på at skabe og styrke trygge og sikre forbindelser mellem partnere. Dette er særligt vigtigt for unge par, der stadig er ved at opbygge deres forhold og ønsker at skabe et fundament for fremtidig vækst og stabilitet.


  • Håndtering af overgangsperioder: Unge par oplever ofte store livsændringer, såsom at flytte sammen, gifte sig eller få børn. Parterapi kan være en støtte i at håndtere disse overgangsperioder ved at give redskaber til at navigere i de følelsesmæssige udfordringer, der kan opstå.


  • Forebyggelse af problemer: Selvom unge par måske ikke har alvorlige problemer, kan parterapi også være en forebyggende tilgang. Ved at lære sunde kommunikationsmønstre og forstå følelsesmæssige behov tidligt i forholdet kan parrene styrke deres bånd og forebygge potentielle problemer.


Det er vigtigt at bemærke, at parterapi ikke nødvendigvis er begrænset til situationer, hvor der er opstået alvorlige problemer i jeres parforhold.

Parterapi kan være en værdifuld ressource for par i enhver fase af forholdet for at styrke kommunikation, forståelse og tilknytning.

Det er også vigtigt at huske, at parterapi er en individuel proces, og det er sjældent en hurtig løsning.


Terapeuten kan guide parret gennem arbejdet, men det kræver engagement og åbenhed fra begge parter for at opnå positive resultater.


Hvis du er interesseret i parterapi, er du velkommen til at booke en tid.

65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page