top of page

Forstå hvorfor du er utro!

Er du eller har du været din partner utro? Her får du parterapeutens bud på hvorfor du er utro.


Måske ved du allerede godt, hvorfor du er utro, men det kan også godt være at du er forvirret og faktisk ikke helt forstår hvorfor du er endt med at være din partner utro. Jeg ser begge dele i min praksis som parterapeut.


psykoterapeut Naja Friis parterapi Frederiksberg

At være utro dækker over flere ting, og der er mange forskellige meninger om, hvornår man rent faktisk er utro. For de fleste er sex med en anden end sin partner lig med utroskab, mens andre tænker, at man er utro, hvis man chatter eller sms’er med en anden. Og en lille antal mennesker synes, at man er utro, bare man tænker på en anden end ens faste partner. Måske er det sådan , at du synes at det er ok at du flirter og måske mere end det, men du vil ikke bryde dig om at din partner gør det samme. Altså synes du at der gælder forskellige regler for jer.Utroskab er et komplekst emne med dybe rødder både individuelt og relationelt. Det vil sige, at utroskab kan handle om dig selv eller din relation til din partner. Mens intet kan retfærdiggøre utroskab, er det vigtigt at udforske nogle af de mulige årsager for at forstå det bedre og arbejde på at forhindre det.

Nedenfor kan du læse om nogle af de ting , der kan bidrage til, at du ender med at være utro.

 

Mangel på kommunikation og forbindelse parforholdet

Kommunikation er hjørnestenen i et sundt forhold. Hvis der i dit parforhold ikke er en god kommunikation, opstår der følelsesmæssig afstand mellem jer, og det kan potentielt føre til utroskab.

Når der kommer følelsesmæssig afstand i et parforhold, kan man komme til at føle sig alene, og det bliver måske svært at få givet udtryk for egne følelser og behov.

Når der er følelsesmæssig afstand kan der opstå mangle på forståelse og måske ligefrem mangel på sympati for hinanden.

Følelsesmæssig afstand kan ofte resultere i øget konflikt og irritation i parforholdet. I kan begynde at blive frustrerede over hinandens adfærd eller finde fejl ved hinanden, hvilket kan eskalere til konflikter og skabe en negativ spiral i forholdet.


Uopfyldte behov og lyst

Hvis du føler, at dine behov ikke bliver tilfredsstillet i dit nuværende parforhold, kan det være fristede at søge tilfredsstillelse et andet sted, hvilket kan føre til utroskab. Hvis du oplever at der er mindre eller ingen intimitet i dit parforholdet kan det skabe en følelsesmæssig afstand i mellem jer. Når der er følelsesmæssig afstand, bliver intimiteten og nærheden i parforholdet påvirket. Det kan f.eks. føre til mindre fysisk nærhed, mindre seksuel tiltrækning eller en generel følelse af afstand mellem parret. Det bliver et uhensigtsmæssigt mønster der forstærker sig selv.


Lavt selvværd

Nogle mennesker kan føle sig usikre eller have lavt selvværd, hvilket kan føre til at søge bekræftelse og opmærksomhed uden for forholdet.


Emotionelle problemer

Ubehandlede emotionelle problemer som depression, angst eller traumer kan påvirke en persons evne til at tage gode beslutninger og opretholde sunde relationer.


Spænding og nysgerrighed

Nogle bliver tiltrukket af spændingen ved at have en hemmelig affære eller følelsen af det ukendte, hvilket kan føre til utroskab.


Mulighed og tilgængelighed

Hvis en person præsenteres for lejligheden til at være utro uden store konsekvenser, kan de være tilbøjelige til at gribe chancen.

Det er vigtigt at bemærke, at ingen af disse faktorer retfærdiggør utroskab. Det er vigtigt at arbejde på at styrke forholdet gennem ærlig kommunikation, tillid og respekt. Hvis der er problemer, er det afgørende at søge hjælp fra en professionel terapeut for at arbejde gennem dem på en sund og konstruktiv måde. 

Du er velkommen!


Du er meget velkommen til at skeive til mig, hvis du oplever at jeg mangler et perspektiv på utroskab. Det gør jeg temmelig helt sikkert. Jeg skriver løbende på ovenstående indlæg og hver gang jeg møder et nyt par i parterapi der står lige midt i utroskaben bliver jeg klogere.71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Utroskab…

ความคิดเห็น


bottom of page